GYIK

Kérdések-Válaszok

 

Eddig eredeti patronokat, tonereket vásároltam. Mennyire megbizhatóak az utángyártott  termékek?
Az általunk árult prémium kategóriás utángyártott termékek teljesen megbíhatóak, a meghibásodási arányuk 1% alatt van.
 
Mi a garancia arra, hogy ugyanannyi festék/tonerpor van bennük mint az eredetiekben?
Az általunk forgalmazott termékek ellenőrzöttek. Nem fogynak ki hamarabb az ugyanolyan eredetinél.
 
Milyen garancia van a termékekre?
Patronokra, tonerekre bevizsgálás után 100% cseregaranciát biztosítunk. Nyomtatókra alapesetben 1 év a garancia ideje, kivéve ha az adott terméknél más van feltüntetve. A garanciális csere telephelyünkre való beszállításkor érvényes.
 
Mit tartalmaz a bevizsgálás és mennyi időt vesz igénybe?
Megmérjük az adott termék súlyát, hogy nem e üres. A bevizsgálás kb fél percet vesz igénybe.
 

Csomagküldés mennyibe kerül?

Csomagküldés ára 1790Ft, de bruttó 50.000 Ft felett ingyenes.
 
Csomagküldés esetén mennyi időn belül kapom meg az árut?
Futárnál törénő kp-s fizetés esetén általában a rendelést követő 1-2 munkanap.
 
Ki szállítja ki az árut?
A csomagokat ftárral szállíttatjuk ki, ezért nagyon fontos, hogy olyan mobilszámot adjon meg, amin el tudják érni, ha megérkezik az áru.
 
 
 
 
Tudok e átutalással fizetni?
Készpénzes és előreutalásos fizetési mód közül lehet választani. Előreutalás esetén a megjegyzésben fel kell tüntetni a megrendelés azonosítóját. A pénz megérkezését követően tudjuk az árut feladni. Futár esetén lehetőség van arra, hogy a futárnak adja oda az áru ellenértékét.
 
Lehet e rendelni olyan terméket, ami nem szerepel a webáruházban?
Ebben az esetben telefonos egyeztetés szükséges, de általában a rendeléstől számított 3-4 munkanapon belül tudjuk az ilyen termékeket beszerezni.
 

 

 

Nyomtató választás

 

Van néhány nagyon fontos kérdés, amelyet nyomtatóvásárlás előtt érdemes figyelembe venni. Ehhez szeretnénk segítségül szolgálni, sok hasznos dolgot ajánlani, amivel megkímélhetik a pénztárcájukat, környezetüket és az idejüket. A legfontosabb, hogy ne vegyük meg az első és legolcsóbb nyomtatót, amit meglátunk, mert hiába lesz olcsó, ha patronra/tonerre/papírra a szükségesnél jóval többet kell költenünk. Nem mindegy, hogy patrononként havonta majd pl. 1000Ft-ot vagy 15 000 Ft-ot fogunk költeni. Így pár hónap alatt a nyomtató árának akár a többszörösét is elkölthetjük feleslegesen kellékanyagokra.

 

 

Mielőtt nyomtatót vásárolunk gondoljuk meg a következőket:

 

 

1, Mire is akarjuk a nyomtatónkat majdan használni?

 

- Otthoni nyomtatásra vagy összetettebb céges feladatok elvégzésére?
- Egyszerű nyomtatót akarunk vagy multifunkciós gépet?
- Egy számítógépen használnánk vagy szükség van hálózati nyomtatóra? 
- Irodába, otthonra vagy ipari területre szánjuk?

 

2, Szeretnénk-e színeset is vagy csak feketét nyomtatni?  (Mennyire van szükségünk a színesre?)

 

A nagy mennyiségű színes nyomtatásra alkalmas nyomtatók árai meglehetősen magasak. Gondoljuk meg, ha nagy mennyiségű fekete-fehér nyomtatáson kívül csak néha van szükség színes nyomtatásra, akkor egy mono lézernyomtató mellé inkább válasszunk egy tintasugaras színes nyomtatót. Ezzel a megoldással a nyomtatók ára is kedvezőbb egy színes lézernél, és a kellékanyagok beszerzésénél is pénzügyileg sokkal jobban járunk. 

 

3, Mennyit fogunk vele havonta nyomtatni?

 

Valódi kis nyomdát akarunk beindítani vagy csak néhány oldalt nyomtatunk vele hetente? Pl, ha sok fekete-fehéret szeretnénk nyomtatni, akkor érdemes elgondolkodni fénymásoló gépen, vagy egy nagyobb teljesítményű nono lézer nyomtatón. A lézer technológiának megvan az a nagy előnye, hogy nem szárad bele a tinta.

Ha csak néhány oldalt nyomtatunk hetente akkor érdemesebb egy tintasugaras nyomtatót választani. Körültekintő választás esetén a nyomtató ára is alacsonyabb és kellékanyagokon is jócskán tudunk spórolni.

 

4, A használat alkalmi ill. időnkénti vagy rendszeres lenne?

 

Ha csak időnkét, de egyszerre sokat akarunk nyomtatni (pl: egyetemi jegyzetek nyomtatására ) egy tintasugaras gép nem jó választás. Nem fogja bírni és a kellékanyagokra ki fogjuk adni a gép árának többszörösét is.További információk a 3-as pontban.

 

5, Mennyire fontos számunkra a környezetvédelem? Hajlandóak vagyunk-e emiatt minimálisan többet költeni?

 
Nyomtatóknál fontos szempont lehet, hogy mennyi energiát használnak fel nyomtatáskor és készenléti állapotban. Ezekről bővebben az adott gyártó honlapján tájékozódhatunk, de a nyomtató készenléti fogyasztása akár 20-30W is lehet! Ha már megvettük a nyomtatót, akkor ha nem használjuk kapcsoljuk ki.


A piacon nagyon sok egyéb alternatív megoldást kínálnak az eredeti nyomtató kellékanyagok helyett. Érdemes elgondolkodni ezen termékek használatán, mivel sok energiát és pénzt lehet velük megspórolni. Továbbá ezekkel az újrahasznosított termékekkel a környezetet is védjük.

 

További jó tanácsok:


Abban az esetben ha havi 500 oldal alatt szeretnénk nyomtatni megfelelő választás lehet számunkra a tintasugaras technológia. Színes és fekete fehér nyomtatás esetén is kb 1-2 tintapatronnal megoldhatjuk(1 színes, 1 fekete-fehér). A nyomtatási költség havonta - nyomtatótípustól függően - áfával 1000-3000Ft között fog mozogni. Érdemes utánanézni annak is, hogy a nyomtatóval lehet e a lap mindkét oldalára nyomtatni különösebb erőfeszítés nélkül, és lehet e egy oldalra akár 2-4 oldalt lekicsinyítve rányomtatni. 


Nagyobb mennyiségű nyomtatás esetén (500 oldal felett) már a lézernyomtatókat ajánljuk. Főleg egyetemistáknak, mert sokkal hatékonyabban és olcsóbban tudják kihasználni. Egy jó szkennerrel egybekötött lézernyomtató az egyetemek környékén található fénymásoló centrumoknál is olcsóbb megoldást kínálhat. Itt is jelentős költségmegtakarítást érhetünk el azzal, hogy olyan nyomtatót választunk ami 1 a4-es oldalra akár 2-4 oldalt rá tud kicsinyíteni és/vagy a lap mindkét oldalára tud nyomtatni.

 

 A nyomtató kiválasztása

 

Pár hasznos dologot szeretnénk a leendő nyomtatóvásárlóknak ajánlani, amivel kímélhetik a pénztárcájukat, környezetüket és az idejüket. A legfontosabb, hogy ne vegyük meg az első és legolcsóbb nyomtatót amit meglátunk, mert hiába lesz olcsó a nyomtató ha patronra/tonerre/papírra a szükségesnél jóval többet költünk. Nem mindegy, hogy patrononként havonta majd pl. 1000Ft-ot vagy 3000 Ft-ot fogunk költeni. Így pár hónap alatt a nyomtató árának akár a többszörösét is elkölthetjük feleslegesen kellékanyagokra.

 

 

Mileőtt nyomtatót vásárolunk gondoljuk meg a következőket:

1. mennyit fogunk vele havonta nyomtatni?

2. színes vagy inkább fekete-fehér nyomtatásra akarjuk -e használni?

3. mennyire fontos számunkra a környezetvédelem? Hajlandőak vagyunk e emiatt minimális áldozatokat hozni?

 

 

1.

Abban az esetben ha havi 500 oldal alatt szeretnénk nyomtatni megfelelő választás lehet számunkra a tintasugaras technológia. Színes és fekete fehér nyomtatás esetén is kb 1-2 tintapatronnal megoldhatjuk(1 színes, 1 fekete-fehér). A nyomtatási költség havonta - nyomtatótípustól függően - áfával 1000-3000Ft között fog mozogni. Érdemes utánanézni annak is, hogy a nyomtatóval lehet e a lap mindkét oldalára nyomtatni küldönösebb erőfeszítés nélkül, és lehet e egy oldalra akár 2-4 oldalt lekicsinyítve rányomtatni.

 

Nagyobb mennyiségű nyomtatás esetén (500 oldal felett) már a lézernyomtatókat ajánljuk. Főleg egyetemistáknak ajánljuk, mert sokkal hatékonyabban és olcsóbban tudnak vele nyomtatni.Egy jó szkennerrel egybekötött lézernyomtató az egyetemek környékén található fénymásoló centrumoknál is olcsóbb megoldást kínálhat. Itt is jelentős költségmegtakarítást érhetünk el azzal, hogy olyan nyomtatót választunk ami 1 a4-es oldalra akár 2-4 oldalt rá tud kicsinyíteni és/vagy a lap mindkét oldalára tud nyomtatni.

 

2.

Nagy mennyiségű színes nyomtatásra alkalmas nyomtatók árai meglehetősen magasak, gondoljuk meg, ha nagy mennyiségű fekete-fehér nyomtatáson kívül csak néha van szükség színes nyomtatásra, akkor egy mono lézernyomtató mellé inkább válasszunk egy tintasugaras színes nyomtatót. Ezzel a megoldással a nyomtatók ára is kedvezőbb egy színes lézernél és a kellékanyagok esetében is sokkal kedvezőbb.

 

3.

Nyomtatóknál fontos szempont lehet, hogy mennyi energiát használnak fel nyomtatáskor és készenléti állapotban. Ezekről bővebben az adott gyártó honlapján tájékozódhatunk, de a nyomtató készenléti fogasztása akár 20-30W is lehet! Ha már megvettük a nyomtatót, akkor ha nem használjuk kapcsoljuk ki.

 

Amennyiben nyomtatóválasztáshoz további tanácsot szeretne kérni, munkatársaink a 06-30/751-9787 -as telefonszámon állnak rendelkezésére.