Megérkezett a Xiaomi Mi 6X

AI-alapú dupla hátlapi kamerarendszer, középkategóriás Qualcomm hardver, friss MIUI és szokásos módon kedvező ár jellemzi az újdonságot.

Rengeteg előzetes hír után, egyáltalán nem váratlanul mutatkozott be ma a Xiaomi Mi 6X. A gyártó szerint ismét sikerült megvalósítani az ugyanazt féláron filozófiát, ezúttal elsősorban az AI-alapú, 200-féle sémát alkalmazó 20 + 12 megapixeles dupla hátlapi kamerarendszerre gondoltak, amihez a Sony IMX486 és IMX376 szenzorjait használták fel, és többféle portré, illetve éjszakai módot társítottak hozzá. A fő egység f/1,75-ös apertúrájú lencsét kapott, 1,25 mikronos szenzorpixelei vannak. Az előlapi kamera ugyanazt a 20 megapixeles IMX376 szenzort kapta, mint a hátlapi segédrendszer.

A Qualcomm Snapdragon 660 dolgozik benne nyolcmagos, 2,2 GHz-es processzorral, Adreno 512 grafikai egységgel, 4/64, 6/64 vagy 6/128 GB-os memóriacsomaggal. Az előlapi kijelző 5,99 hüvelykes LCD kijelző Full HD+ felbontású, jelenleg a Project Treble-támogatással ellátott Android Oreóra épülő MIUI 9.5 fut rajta, de elképzelhető, hogy a globális példányok Android One-nal érkeznek, nem kizárt, hogy Mi A2 néven. Hátlapján ujjlenyomat-olvasó látható, de természetesen működik az arcalapú feloldás is.

 

forrás:mobilarena.hu